Cara Hilangkan Eye Bag atau Mata Panda

Cara hilangkan eye bag mudah sahaja sebenarnya. Eye bag ataupun dikenali juga sebagai Mata Panda memang boleh menganggu penampilan terutamanya bagi wanita kan. Bagaimana Eye Bag Ini Terjadi? Ada beberapa faktor yang menyebabkan eye bag ini terjadi, antaranya ialah: Keturunan ataupun genetik Pengambilan ubat Faktor umur Kurang tidur Cara Hilangkan Eye Bag Menggunakan Bluebell Skin […]

Blackhead, Cara Buang Blackhead Di Hidung

Blackhead (Comedo) paling susah nak buang lagi lagi di bahagian hidung. Kalau nak buang, terpaksa guna besi bulat kecil tu (remover) dan tekan kuat kuat kat kulit sehingga terkeluar blackhead & whitehead sekali. Sakit tu! Ada Cara Tak Sakit Ke Buang Blackhead? Ada. Mudah sahaja. Hanya 2 bahan mudah, Ubat Gigi & Garam Halus. Ambil […]

4 Cara Menghilangkan Parut Jerawat

Cara Menghilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Dan Berkesan 1. Gunakan jus lemon segar Campur jus lemon dan air dalam sukatan yang sama banyak dan sapukan cecair ini terus kes parut anda namun elakkan bahagian kulit di sekitarnya. Basuh selepas 20 minit.   2.Menggunakan madu Madu mengandungi ciri-ciri anti bakteria dan mengurangkan keradangan kulit. Madu manuka […]

Cara Urutan Muka Untuk Awet Muda

Cara urutan muka ini adalah teknik rawatan yang biasa dipraktik bagi membantu pesakit yang mengalami masalah stroke dan bell palsy. Rawatan ini juga mampu digunakan untuk melambatkan proses penuaan di bahagian muka dan juga menaikkan seri di bahagian muka anda. Teknik 1 Mulakan di bahagian bawah bibir anda , gunakan 2 jari anda secara perlahan dengan memberikan […]

Cara Cerahkan Muka Bersih Suci Berseri

Cara cerahkan muka agar kelihatan putih, bersih, cerah secara semulajadi. Salam sejahtera, kali ini admin akan memberikan sedikit maklumat mengenai cara mencerahkan muka anda agar kelihatan putih, bersih, cerah secara semulajadi, ini wajib bagi gadis gadis yang mendambakan kesempurnaan di mata pasangannya. Cara mencerahkan muka agar kelihatan putih, bersih, cerah secara semulajadi, memang tidak mudah, namun […]

Apa itu Stem Cell? Stem Cell Menghilangkan Parut?

Menghilangkan Parut Dengan Stem Cell Apa itu Stem Cell? Tubuh manusia memiliki ratusan jenis sel yang berbeza yang penting untuk kesihatan kita setiap hari. Sel-sel ini bertanggungjawab untuk menjaga tubuh badan kita bekerja setiap harinya, seperti membuat jantung kita berdegup, otak kita berfikir, ginjal membersihkan darah kita, menggantikan kulit yang terkelupas, dan seterusnya. Peranan khas […]

Merkuri : Video Cara Mengesan Produk Merkuri

Merkuri! Dengar je dah takut kan nama benda ni. Sejauh mana anda tahu pasal bahan kimia ini? Bahayanya, kesan jangka masa pendek dan panjangnya dan banyak lagi. Apa itu Merkuri? Merkuri atau raksa ialah logam berat yang hadir secara semulajadi (salah satu mineral yang wujud di bumi). Bahan ini ialah logam yang wujud dalam bentuk cecair […]

Salicylic Acid Menghilangkan Jerawat

Salicylid Acid ? Pencuci muka yang bagus harus mengandungi bahan bahan yang bagus untuk kulit muka dan dapat membersihkan kotoran pada muka 100%. Memilih facial wash yang betul agak susah. Kalau anda memilih pencuci muka yang tak sesuai, muka anda akan tumbuh jerawat, berasa panas, alergik naik dan sebagainya tetapi,  anda tak perlu risau. Untuk kulit muka berminyak, jenis […]

Senarai Penuh Produk Kecantikan Yang Diharamkan KKM 2017

Adakah Anda Salah Seorang Pengguna Produk Kecantikan Yang Diharamkan Oleh KKM atas sebab sebab mengandungi bahan kimia seperti Merkuri, Hydroquinone, tretinoin & lain – lain? Lihat senarai dibawah: Moleek Day Cream Adel Miracle Flawless Serum Ah Beauty Night Cream Ndz UV Whitening Snow Cream Normal  Snow Cream Sensitif  Dnars Nar Cream – Sensitif Ellfie Night Cream […]

Ubat Gigi Boleh Hilangkan Jerawat, Betul atau Tidak?

Hilangkan Jerawat Menggunakan Ubat Gigi? Adakah ianya Benar-Benar Berkesan? Hampir semua kebanyakkan daripada kita pasti pernah dengar & menggunakan teknik ini untuk mengatasi masalah kulit muka, iaitu dengan menyapukan ubat gigi di kawasan kulit yang berjerawat. Walaupun ianya mampu mengurangkan kulit muka berminyak, adakah ubat gigi ini merupakan suatu cara yang berkesan demi mendapatkan kulit muka yang […]