Triclosan Menyebabkan Kanser?

Triclosan adalah mekanisma anti bakteria dan anti-fungal boleh didapati di mana mana produk seperti ubat gigi, sabun & mainan. Bahan ini juga boleh menyebabkan kanser pada tikus jika terlalu terdedah kepada bahan ini. 😉

triclosan

Triclosan bertindak sebagai agent anti bakteria dan anti-fungal di dalam produk penjagaan diri seperti sabun dan lotion sama juga seperti dalam bidang perubatan.

Di dalam Daily Defence Moisturiser Bluebell Skin Care mengandungi Triclosan kerana pada waktu siang kulit kita biasanya akan terdedah kepada habuk, bakteria, asap & sebagainya.

Disebabkan persekitaran yang teruk ini, bahan ini digunakan bagi mencegah sebarang keradangan kulit. Selain itu Daily Defence Moisturiser juga mengandungi SPF 30 PA+++ untuk melindungi kulit kita daripada sinar UVA & UVB.

Daily Defence Moisturiser Bluebell Skin Care juga adalah asas solekan (foundation) yang sesuai digunakan kerana warna teksturnya mengikut warna kulit orang asia. KLIK SINI untuk maklumat lanjut atau dapatkannya secara online.

Sumber: Wikipedia

Please follow and like us:

Comments

comments

Post Author: Eli

Eli adalah seorang Pegawai Farmasi di sebuah Syarikat Swasta Terkemuka. Beliau berpengalaman dalam bidang ubat ubatan farmasi dan juga kecantikan selama 5 tahun. Di Bluebell Skin Care beliau menjadi pakar kecantikan dan penulis blog di Bluebell Halal berkongsikan tips-tips kecantikan & pengetahuan tentang bahan bahan produk skin care. Ikuti beliau & tulisan beliau setiap minggu di Blog Bluebell Halal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *