Apa itu Lactic Acid? Apakah Fungsinya? Baca Ni.

Lactic Acid adalah bahan yang memiliki 2 jenis komposisi (emollient & keratolytic) yang berfungsi untuk mengubati atau mencegah kulit anda daripada kering, kasar, bersisik & gatal (contoh: eksim, keratosis, xerosis). Ia juga biasanya boleh didapati dari keju, roti & lain-lain.

lactic acid

Kulit anda kering disebabkan hilangnya kandungan air pada lapisan atas kulit. Emmolients adalah bahan yang melembutkan dan melembapkan kulit anda dan mengurangkan kegatalan dan pengelupasan. Emollient/moisturizer berfungsi membentuk lapisan berminyak pada bahagian atas kulit dan memerangkap air di dalam kulit anda. Petrolatum, lanolin, oil mineral, dan dimethicone adalah emollient yang sering ditemukan.

Lactic Acid juga adalah keratolytic. Meningkatkan kelembapan pada kulit dengan melembutkan bahan (keratin) yang menjaga lapisan atas sel kulit. Ini membantu sel kulit mati terkeluar dan membantu kulit anda untuk menyimpan air lebih banyak di bawahnya.

Bluebell Skin Care Mengandungi Lactic Acid bagi mengurangkan kekeringan pada kulit dan meningkatkan kelembapan serta menjadikan kulit anda lebih subur dan bertenaga. KLIK SINI untuk dapatkan Bluebell Skin Care.

Please follow and like us:

Comments

comments

Post Author: Eli

Eli adalah seorang Pegawai Farmasi di sebuah Syarikat Swasta Terkemuka. Beliau berpengalaman dalam bidang ubat ubatan farmasi dan juga kecantikan selama 5 tahun. Di Bluebell Skin Care beliau menjadi pakar kecantikan dan penulis blog di Bluebell Halal berkongsikan tips-tips kecantikan & pengetahuan tentang bahan bahan produk skin care. Ikuti beliau & tulisan beliau setiap minggu di Blog Bluebell Halal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *