Cara Cerahkan Muka Bersih Suci Berseri

Cara cerahkan muka agar kelihatan putih, bersih, cerah secara semulajadi. Salam sejahtera, kali ini admin akan memberikan sedikit maklumat mengenai cara mencerahkan muka anda agar kelihatan putih, bersih, cerah secara semulajadi, ini wajib bagi gadis gadis yang mendambakan kesempurnaan di mata pasangannya.

cara cerahkan muka

Cara mencerahkan muka agar kelihatan putih, bersih, cerah secara semulajadi, memang tidak mudah, namun juga tidak begitu susah. Banyak cara rawatan muka yang boleh dilakukan dengan produk-produk kecantikan yang boleh didapati dengan mudah. Namun merawat muka dengan bahan semulajadi lebih digalakkan kerana kesannya yg selamat dibandingkan dengan menggunakan produk mengandungi kimia.

Steam Muka Anda Dengan Wap Air Panas

Pada zaman dahulu, rawatan spa dan salon untuk rawatan muka agak mahal dan jumlah salon juga tidak banyak seperti sekarang. Namun mereka tidak berputus asa, mereka melakukan steam atau penguapan sendiri. Caranya juga sangat mudah, rebus air dan masukkan hirisan lemon atau timun. Kemudian dekatkan muka anda ke air panas tersebut. Lakukan rawatan ini selama 10-20 minit secara teratur setiap minggu.

Steam muka bagus untuk mengelakkan pori-pori tersumbat dan membersihkan kulit anda dari kotoran seperti debu. Steam juga membantu anda untuk mengelakkan masalah jerawat yang terhasil dari baki sisa makeup.

Bluebell Skin Care mengandungi bahan bahan semulajadi dan bebas bahan kimia telah berjaya merawat lebih 100,000 penggunanya seluruh Malaysia, Brunei & Singapore. Dapatkan Bluebell Skin Care sekarang. KLIK SINI.

Please follow and like us:

Comments

comments

Post Author: Eli

Eli adalah seorang Pegawai Farmasi di sebuah Syarikat Swasta Terkemuka. Beliau berpengalaman dalam bidang ubat ubatan farmasi dan juga kecantikan selama 5 tahun. Di Bluebell Skin Care beliau menjadi pakar kecantikan dan penulis blog di Bluebell Halal berkongsikan tips-tips kecantikan & pengetahuan tentang bahan bahan produk skin care. Ikuti beliau & tulisan beliau setiap minggu di Blog Bluebell Halal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *