Tahniah! Reward Oktober & November.

Wah wah wah, agent wanie kembali mengganas pada November dimana beliau telah menggondol Reward pada bulan November. Manakala Puan Ummi Agent Bluebell Skincare di Wangsa Maju, maju mendapatkan Reward pada bulan Oktober. Berkat atas usaha mereka semua, mereka berjaya mendapatkan reward ini. Agent lain jangan berputus asa. Reward bulanan ini.

Read More

Produk-Produk Kosmetik Yang Dikesan Mengandungi Racun Berjadual Oktober 2017

Bahagian Regulatori Farmasi Negara (NPRA), Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) ingin menggesa orang awam untuk mengelak daripada membeli dan menggunakan produk-produk kosmetik berikut kerana dikesan mengandungi racun berjadual seperti di bawah: Notifikasi produk-produk kosmetik terlibat telah dibatalkan oleh Pengarah Kanan Perkhidmatan Farmasi, KKM berikutan pengesanan bahan racun berjadual di dalam produk.

Read More

Aplikasi Android Bluebell Skin Care

Assalamualaikum kepada semua pengguna Bluebell Skin Care, ada berita baik! Pengguna Bluebell Skin Care boleh muat turun aplikasi android di Google Play Store untuk mengetahui cara penggunaan Bluebell Skin Care yang betul & terdapat FAQ bagi setiap masalah yang berlaku semasa penggunaan Bluebell Skin Care. Muat turun percuma disini. KLIK.

Read More

Produk Kecantikan Muka Yang Diharamkan KKM

Berikut adalah beberapa senarai produk yang diharamkan oleh KKM kerana mengandungi bahan kimia terlarang seperti Merkuri, Hydroquinone, Tretinoin & lain-lain. Jika anda salah seorang pengguna produk skin care dibawah, hentikan penggunaan dan dapatkan khidmat nasihat daripada doktor atau whatsapp 0193568850 untuk dapatkan khidmat pakar runding kami. Moleek Day Cream Adel.

Read More

Cara Hilangkan Eye Bag atau Mata Panda

Cara hilangkan eye bag mudah sahaja sebenarnya. Eye bag ataupun dikenali juga sebagai Mata Panda memang boleh menganggu penampilan terutamanya bagi wanita kan. Bagaimana Eye Bag Ini Terjadi? Ada beberapa faktor yang menyebabkan eye bag ini terjadi, antaranya ialah: Keturunan ataupun genetik Pengambilan ubat Faktor umur Kurang tidur Cara Hilangkan.

Read More

Apa itu Citrus Aurantium Dulcis?

Citrus Aurantium Dulcis, macam pelik je kan nama benda ni. Tahukah bahan ini terdapat di dalam Night Moisturiser Bluebell Skin Care? Dalam bahasa saintifik sememangnya kita akan “blur” tentang istilah Citrus Aurantium Dulcis ini, tetapi bahan ini sebenarnya adalah minyak daripada buah oren manis.  Bahan ini meningkatkan penghasilan protein (collagen) kulit..

Read More

Propylene Glycol Dalam Cleanser

Propylene glycol adalah bahan cecair sintetik yang menyerap air. FDA telah mengklasifikasikan bahan ini adalah selamat dan boleh digunakan dalam bidang perubatan, kecantikan dan pemakanan. Ianya menyerap lebihan air dan mengekalkan kelembapan pada kulit. Adakah Bahan Ini dapat menyebabkan Kanser? Jabatan kesihatan dan perkhidmatan kemanusiaan (DHHS), Agensi Antarabangsa Kajian Kanser (IARC).

Read More