Lebih 10,000 pengguna di Malaysia, Singapore, Indonesia, Brunei & Arab Saudi.

Bluebell Skincare adalah produk kecantikan muka terbaik yang mendapat kelulusan Halal, KKM dan terbukti selamat kerana telah menjalani ujian makmal di SIRIM QAS International. 

Bluebell Skincare dapat menyelesaikan masalah kulit seperti jerawat, jeragat, parut, kusam, warna tidak sekata dan penuaan.

Apa Kata Selebriti Tentang Bluebell Skincare?

"Mungkin korang kat luar dah try macam2 produk skincare tapi kurang sesuai, apa kata korang try produk Bluebell Skincare ni pula..InshaaAllah ianya mampu merawat masalah kulit"
SITI NORDIANA
Pelakon, Penyanyi & Pengacara
"Set lengkap Bluebell ni dapat menjaga kulit Reen daripada seawal Reen bangun tidur sampailah Reen nak tidur balik semula. Membuatkan kulit Reen sentiasa nampak cerah, gebu, berseri dan jauh dari masalah jerawat dan cela."
REEN RAHIM
Pelakon

Halal & Bumiputera

Bluebell Skincare telah mendapat kelulusan halal dari JAKIM Malaysia dengan nombor pendaftarannya adalah JAKIM / (S) / (22.00) / 492 / 2 / 1120-09 / 2017 dan dihasilkan oleh Syarikat Bumiputera iaitu iBluebell Cosmeceuticals (M) Sdn Bhd pada tahun 2014.

Lab Test & RND

Tidak seperti produk local yang lain, Bluebell Skincare bukan sahaja telah dihasilkan melalui kaedah Research & Development (RND) di Kilang Kosmetik Alwan Sdn Bhd tetapi telah diuji bebas bahan kimia berbahaya oleh makmal SIRIM QAS International Sdn Bhd. 

Organik & Awards

Produk Bluebell Skincare bukan sahaja terdiri daripada bahan organik tetapi telah dipilih sebagai Winner Readers’ Choice Awards 2017 oleh majalah Antarabangsa iaitu Natural Health Malaysia pada tahun 2017.

CLEANSER

Dengan Salicylic Acid dan Glycolic Acid

Pembersih muka yang sesuai untuk semua jenis kulit. Ia mengandungi Salicylic Acid dan Glycolic Acid yang membantu menghilangkan bintik-bintik jeragat, jerawat dan sel-sel mati di kulit anda tanpa mengakibatkan liang roma tersumbat pada kulit muka. Kulit muka anda akan sentiasa kelihatan bersih, berseri dan tidak berminyak.

DAILY DEFENCE MOISTURISER

Dengan Licorice & Collagen

Direka khas untuk kulit orang Asia dalam menghadapi cuaca panas terik serta tekstur warnanya yang menyerupai warna kulit orang Asia. Ia diperkaya dengan Collagen bertindak sebagai Anti Penuaan & Licorice yang membantu kulit anda menjadi lebih cerah dan berseri sepanjang hari. Ia juga bertindak sebagai asas solekan dan melindungi kulit anda dari sinar UVA & UVB.

NIGHT MOISTURISER

Dengan Vitamin C & Menthol

Pelembap malam yang diperkaya dengan “Stem Cell” dan “Collagen” serta Vitamin C ini dapat membuatkan kulit anda sentiasa muda remaja. Stem Cell yang diekstrak dari tumbuh-tumbuhan adalah agen anti-penuaan yang amat efektif untuk merangsang sel-sel baru dan membantu menghilangkan tompok-tompok hitam. Kulit anda akan sentiasa kelihatan tegang dan anjal. Juga mengandungi Menthol yang membuatkan kulit anda segar dan nyaman.


SERUM PERFECT RADIANCE

Dengan Vitamin E dan Kojic Acid

Diformulakan untuk meningkatkan seri wajah serta mencerahkan kulit secara semula jadi. Dirumus khas daripada “Kojic Acid”, “Licorice”, “Vitamin E” dan “Stem Cell”. Ia mempercepatkan pencerahan kulit secara semula jadi dan membantu melambatkan penuaan dan menghilangkan masalah jerawat dan jeragat.

Jaminan PULANGAN WANG 100%

Sekiranya kulit anda tidak sesuai dengan produk Bluebell Skincare, anda berhak mendapatkan wang anda semula.

Amalan Perkilangan baik

Kesemua produk Bluebell Skincare dikilangkan di Kosmetik Alwan Sdn Bhd yang bertaraf GMP (Good Manufacturing Practice).

Kementerian Kesihatan Malaysia

Kesemua produk Bluebell Skincare juga telah berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

Hubungi Kami

F-2-36 Vista Alam, Jalan Ikhtisas 14/1, Seksyen 14, 
40000 Shah Alam, Malaysia. Tel. 03-8084 1024

Adakah produk Bluebell mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)?

Ya. Nombor rujukan adalah Daily Defence Moisturiser – NOT161002978K, Night Moisturiser – NOT180906858K, Cleanser – NOT161100786K, Serum – NOT180906857K. 

Malah, Bluebell telah menjalani ujian makmal SIRIM QAS International dan telah terbukti tidak mengandungi bahan-bahan yang memudaratkan seperti Merkuri. SIRIM QAS adalah badan milik penuh kerajaan yang menjalankan penyelidikan dan pembangunan (R&D) dalam pelbagai bidang.

Apa kelebihan produk ini?

Fokus utama Bluebell adalah:- Memutihkan kulit wajah, memulihkan masalah kulit berjerawat, kusam dan berjeragat dengan bahan-bahan yang suci lagi bersih. Dengan Bluebell Skincare, kulit bertambah seri, cerah dan bebas cela.

Berapa lama produk Bluebell boleh bertahan ?

Bergantung kepada cara pemakaian pengguna. Biasanya 4 hingga 8 minggu untuk setiap produk .

Apakah kandungan bahan dalam produk Bluebell ?

Produk ini hanya mengandungi bahan semula jadi seperti minyak Argan, Aloe Vera dan kaya dengan Collagen dan Stem Cells.

Produk Bluebell telah menjalani ujian makmal SIRIM QAS dah telah terbukti tidak mengandungi bahan-bahan yang memudaratkan.

Siapa yang boleh guna Bluebell ?

Produk Bluebell sesuai untuk semua jenis kulit, jantina pada semua peringkat umur.

Berapa lama masa yang diambil untuk melihat keberkesanan produk Bluebell?

Ianya amat bergantung kepada jenis kulit, persekitaran, usia & pemakanan. Biasanya dalam masa 7 hingga 14 hari sudah nampak jerawat berkurangan. Kulit menjadi lebih berseri dan cerah.

Selepas penggunaan selama 4-6 minggu, jeragat mulai hilang, garis-garis halus berkurangan, kulit lebih cerah dan berseri. Wajah bebas dari sebarang cela dan masalah selepas penggunaan 3-6 bulan.

Apakah Kesan Sampingan Produk Bluebell ?

Ia membersih dan merawat secara semulajadi dan tidak memudaratkan kulit untuk penggunaan berterusan / jangka panjang. Ia juga tidak menipiskan atau memerahkan kulit muka. Bluebell Skincare juga tiada kesan sampingan apabila anda berhenti memakai.

Bolehkah menggunakan Bluebell bersama produk lain ?

Tidak digalakkan. Untuk mendapat kesan yang paling optimum, anda perlu menggunakan 1 produk sahaja pada satu masa.

Adakah produk ini akan menyebabkan kegatalan?

Bergantung pada kulit muka seseorang. Antara kesan awal penggunaan ialah rasa gatal-gatal di tempat yang bermasalah dan pengeluaran minyak berlebihan untuk beberapa hari sahaja. Keadaan kulit akan kembali normal dan berseri secara beransur-ansur.

Kenapa kulit jadi kusam?

Kulit menjadi kusam kerana penggunaan produk yang mengandungi bahan terlarang seperti Merkuri sebelum Bluebell.

Untuk mengurangkan kesan kusam, anda boleh menggunakan produk lama dan Bluebell secara selang seli untuk 7 hingga 10 hari. Penggunaan produk lama boleh diberhentikan serta merta selepas itu.

Kenapa ada keluar jerawat?

Bergantung kepada kulit muka seseorang. Bluebell akan menjadikan jerawat itu kecut dan hilang. Ianya hanyalah tindak balas toksin pada wajah anda.

  1. Cleanser (Pencuci) hanya perlu pakai 1 titis sahaja memadai. Cleanser Bluebell bebas paraben, jadi kurang buih. 2 kali sehari cuci muka, pagi & malam. Basahkan muka kemudian titiskan 1-2 titis Cleanser ke tapak tangan, gosok kedua tapak tangan & usap perlahan pada muka.
  2. Night Moisturiser (Pelembap Malam) pula hanya 1 kali pam memadai utk cover seluruh muka. Cuma tekan 1 kali pam, calitkan pada dahi, pipi, hidung & dagu, kemudian ratakan.
  3. Daily Defence Moisturiser ( Pelembap Siang), 1 kali pam memadai utk cover seluruh muka. Cuma tekan 1 kali pam, calitkan pada dahi, pipi, hidung & dagu. Kemudian ratakan.
  4. Serum (Serum) juga 1-2 titis memadai juga. Boleh pakai Serum sebelum Night dan Daily Defence Moisturiser

Video: Tutorial Video Youtube
Apps: Aplikasi Doctor Bluebell Skincare

Anda juga boleh download aplikasi android Doctor Bluebell di Google Play Store untuk dapatkan khidmat nasihat percuma dan peringatan setiap hari daripada Bluebell.

© 2017 Hak Milik Cipta Terpelihara iBluebell Cosmeceuticals (M) Sdn Bhd (1127711-D)

0

Your Cart