Senarai Terbaru (2019) Produk Kecantikan Diharamkan KKM

Sumber: KPKESIHATAN

Kadang-kadang admin rasa peliklah dengan rakyat Malaysia ni. Asal dengar ke produk tu hari hari masuk TV, masuk radio, mereka ingat produk tu selamat untuk kulit mereka.Cik kiah oi, masuk TV dan masuk radio hari hari tu, kalau cik kiah ada duit segunung, boleh je masuk hari hari macam de##a cosmetic tu. Siap sponsor awards sebuah radio terkenal lagi.

Namun, menjadi sponsor awards terbaik dunia mana sekalipun, atau masuk TV & radio setiap minit sekalipun bukan bermakna produk itu selamat untuk anda.Ini terbukti apabila 4 kali tukar packaging, 4 kali claim fake dan 4 kali “kantoi” bahan terlarang dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) – Credit to Khairul Yoi

Hello sis, KKM bukanlah kurang bijak sangat ambil sample di kedai atau toko jamu atau dengan agent buat test produk tu di makmal. Sudah pasti KKM ambil sample dari HQ mereka sendiri.

Admin pun pelik, bila KKM nak gubal undang-undang semula tentang penjualan kosmetik ni? Denda sahaja tak cukup pak menteri. Tangkap dan penjarakan kerana ianya melibatkan kesihatan masyarakat kita.

Sekian, sedikit petikan daripada KPKESIHATAN tentang 7 Produk Kecantikan Yang Diharamkan KKM pada awal tahun 2019 ini:

Screen Shot 2019-01-29 at 15.02.42.png
7 Produk Kecantikan Diharamkan KKM 2019
screen shot 2019-01-29 at 15.05.01

screen shot 2019-01-29 at 15.05.12
screen shot 2019-01-29 at 15.05.23
screen shot 2019-01-29 at 15.05.33
screen shot 2019-01-29 at 15.05.45
screen shot 2019-01-29 at 15.05.57
screen shot 2019-01-29 at 15.06.07

Tekan Sini Untuk Mengetahui 5 Cara Mengesan Produk Kecantikan Beracun.

Spread the love
Leave a Reply

Shopping cart

1

Subtotal: RM19.00

View cartCheckout