Petua Hilangkan Jerawat Dengan Serbuk Kunyit

Petua Hilangkan Jerawat Menggunakan Serbuk Kunyit ini dibawakan khas oleh Bluebell Skin Care membincangkan tentang Petua Hilangkan Jerawat yang berkesan.

Betul ke Serbuk Kunyit Adalah Petua Hilangkan Jerawat Yang Berkesan? Baca ni.

Petua Hilangkan Jerawat Guna Serbuk Kunyit

Kunyit yang popular dengan warnanya yang kuning mengandungi banyak kelebihan & kebaikan untuk kulit muka. Malah semakin banyak & kerap kajian membuktikan keberkesanan kunyit untuk tujuan kecantikan terutama dalam kaum India di Negara India sememangnya terbukti. Night Moisturiser Bluebell juga mengandungi bahan seperti kunyit.

  • Kunyit didapati mengandungi bahan yang mampu melawan keradangan kulit & memberi kesan antiseptik kepada kulit.
  • Kunyit juga adalah sumber magnesium dan vitamin c yang baik, kandungan serat yang agak tinggi, vitamin B6, potasium & zat besi tetapi kadar kandungan sodium nya yang sangat rendah.
  • Kaum India di Negara India juga lebih suka menyapu kunyit pada luka luka kecil, lebam atau bengkak kerana kunyit mampu mengurangkan bengkak sama seperti kesan yang diberikan oleh ais batu.

Kandungan antiseptik yang pelbagai dalam serbuk kunyit mampu mempercepatkan proses penyembuhan luka kecil seperti kecederaan jatuh dan melecet.

Petua Hilangkan Jerawat Guna Serbuk Kunyit

Cara Menggunakan Kunyit Untuk Menghilangkan Jerawat – Petua Hilangkan Jerawat Terbaik Untuk Anda.

Titiskan sedikit air pada 1 sudu serbuk kunyit dan sapu pada kulit muka anda yang berjerawat selama beberapa minit. Lakukan berulang kali pada setiap hari sehingga jerawat hilang.

“Saya Dah Guna Petua Hilangkan Jerawat Ini Tapi Ianya Tak Berkesan. Ada Petua Lain atau Produk Yang Berkesan Untuk Menghilangkan Jerawat Saya Ini?”

Jika anda sudah mencuba pelbagai Petua Menghilangkan Jerawat tetapi masalah jerawat anda masih tidak selesai, anda boleh cuba menggunakan Bluebell Skin Care kerana Bluebell Skin Care bukan sahaja mengandungi bahan semulajadi tetapi juga mengandungi bahan aktif yang dapat membasmi bakteria di kulit muka anda.

Jangan risau kerana Bluebell Skin Care bukan sahaja telah lulus KKM tetapi telah menjalani Ujian Makmal bagi memastikan keselamatan penggunanya dan juga keberkesanan produknya. Selain itu, anda juga akan di”guide” oleh Pakar Kulit Bluebell setiap minggu untuk mengetahui keadaan kulit muka anda.

KLIK SINI SEKARANG untuk dapatkan Bluebell Skin Care.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping cart

0

No products in the cart.

Subsribe & Get Up to 50% Discount!

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. Read our Privacy Policy.

en_USEnglish
ms_MYMalay en_USEnglish