Cara cerahkan muka agar kelihatan putih, bersih, cerah secara semulajadi. Salam sejahtera, kali ini admin akan memberikan sedikit maklumat mengenai cara mencerahkan muka anda agar kelihatan putih, bersih, cerah secara semulajadi, ini wajib bagi gadis gadis yang mendambakan kesempurnaan di mata pasangannya. Cara mencerahkan muka agar kelihatan putih, bersih, cerah secara semulajadi, memang tidak mudah, namun juga tidak begitu susah. Banyak cara rawatan muka yang boleh dilakukan dengan produk-produk kecantikan yang…

Menghilangkan Parut Dengan Stem Cell Apa itu Stem Cell? Tubuh manusia memiliki ratusan jenis sel yang berbeza yang penting untuk kesihatan kita setiap hari. Sel-sel ini bertanggungjawab untuk menjaga tubuh badan kita bekerja setiap harinya, seperti membuat jantung kita berdegup, otak kita berfikir, ginjal membersihkan darah kita, menggantikan kulit yang terkelupas, dan seterusnya. Peranan khas stem cell adalah untuk menghasilkan berbagai jenis sel tersebut. Stem cell adalah sumber untuk sel-sel…

Menghilangkan Jerawat Menggunakan Bahan Semulajadi. Tak sukanya bila muka kita tiba-tiba berjerawatkan. Banyak pula timbul tu, ibarat tumbuh bak cendawan selepas hujan. Huhu.. sedihnya. Ini ada beberapa tips & petua untuk hilangkan jerawat dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi yang boleh anda cuba. 1. Madu Madu adalah antibiotik natural yang mampu membunuh bakteria yang menjadi punca jerawat. Madu juga boleh melembapkan serta menjadikan kulit kita lebih sihat. 2. Aloe Vera Aloe vera ini sangat…

Merkuri! Dengar je dah takut kan nama benda ni. Sejauh mana anda tahu pasal bahan kimia ini? Bahayanya, kesan jangka masa pendek dan panjangnya dan banyak lagi. Apa itu Merkuri? Merkuri atau raksa ialah logam berat yang hadir secara semulajadi (salah satu mineral yang wujud di bumi). Bahan ini ialah logam yang wujud dalam bentuk cecair pada suhu bilik. Merkuri boleh wujud dalam bentuk unsur, organik dan bukan organik. Ianya wujud…

Salicylid Acid ? Pencuci muka yang bagus harus mengandungi bahan bahan yang bagus untuk kulit muka dan dapat membersihkan kotoran pada muka 100%. Memilih facial wash yang betul agak susah. Kalau anda memilih pencuci muka yang tak sesuai, muka anda akan tumbuh jerawat, berasa panas, alergik naik dan sebagainya tetapi,  anda tak perlu risau. Untuk kulit muka berminyak, jenis pencuci yang sesuai adalah Aqua Base, Gel, Foam atau Lotion. Elakkan milky, pencuci jenis milky…

Kenyataan Akhbar, Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia Produk-Produk Kosmetik Yang Dikesan Mengandungi Racun Berjadual Bahagian Regulatori Farmasi Negara (NPRA), Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) ingin menggesa orang awam untuk mengelak daripada membeli dan menggunakan produk-produk kosmetik berikut kerana dikesan mengandungi racun berjadual seperti di bawah: Notifikasi produk-produk kosmetik terlibat telah dibatalkan oleh Pengarah Kanan Perkhidmatan Farmasi, KKM berikutan pengesanan bahan racun berjadual di dalam produk berkenaan. PERIHAL BAHAN RACUN BERJADUAL DAN KESANNYA PADA…

Adakah Anda Salah Seorang Pengguna Produk Kecantikan Yang Diharamkan Oleh KKM atas sebab sebab mengandungi bahan kimia seperti Merkuri, Hydroquinone, tretinoin & lain – lain? Lihat senarai dibawah: Jangan lupa download aplikasi blacklisted cosmetics di Google Play Store atau pengguna ios boleh klik sini untuk semakan produk yang telah diharamkan oleh KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia). Anda juga boleh dapatkan Bluebell Skincare iaitu Set rawatan kulit breakout untuk jerawat, jeragat, kusam,…

Hilangkan Jerawat Menggunakan Ubat Gigi? Adakah ianya Benar-Benar Berkesan? Hampir semua kebanyakkan daripada kita pasti pernah dengar & menggunakan teknik ini untuk mengatasi masalah kulit muka, iaitu dengan menyapukan ubat gigi di kawasan kulit yang berjerawat. Walaupun ianya mampu mengurangkan kulit muka berminyak, adakah ubat gigi ini merupakan suatu cara yang berkesan demi mendapatkan kulit muka yang licin, cantik dan bersih? Dan apakah kesan sampingannya? Menurut Dr. Neal Schultz, seorang pakar dermatologi…

Petua Hilangkan Jerawat Menggunakan Serbuk Kunyit ini dibawakan khas oleh Bluebell Skin Care membincangkan tentang Petua Hilangkan Jerawat yang berkesan. Betul ke Serbuk Kunyit Adalah Petua Hilangkan Jerawat Yang Berkesan? Baca ni. Kunyit yang popular dengan warnanya yang kuning mengandungi banyak kelebihan & kebaikan untuk kulit muka. Malah semakin banyak & kerap kajian membuktikan keberkesanan kunyit untuk tujuan kecantikan terutama dalam kaum India di Negara India sememangnya terbukti. Night Moisturiser Bluebell juga mengandungi…

Menghilangkan jerawat adalah perkara paling sukar. Sesiapapun tidak patut hidup dengan kulit berjerawat terutama sekali jika anda bakal menghadapi hari yang istimewa tidak lama lagi. Dengan produk dan teknik yang betul, anda boleh mula menghilangkan jerawat pada kulit yang muncul tiba-tiba dengan secepat yang boleh. Cara 1: Basuh muka Untuk menghilangkan jerawat, anda perlu mulakan dengan membersihkan muka anda. Jerawat mengandungi bakteria yang telah menutup liang pori muka anda dan langkah…