Blackhead, Cara Buang Blackhead Di Hidung

Blackhead (Comedo) paling susah nak buang lagi lagi di bahagian hidung. Kalau nak buang, terpaksa guna besi bulat kecil tu (remover) dan tekan kuat kuat kat kulit sehingga terkeluar blackhead & whitehead sekali. Sakit tu!

Blackhead

Ada Cara Tak Sakit Ke Buang Blackhead?

Ada. Mudah sahaja. Hanya 2 bahan mudah, Ubat Gigi & Garam Halus. Ambil ubat gigi dan garam halus, campurkan atau sebatikan. Cukup satu sudu teh besar ubat gigi dan garam halus sahaja.

Apabila sudah sebati, sapu pada hidung anda dan gunakan berus gigi dan gosok sekitar bahagian hidung selama 1-2 minit. Selepas itu, bilas muka anda dengan air bersih. Anda akan nampak whitehead anda terkeluar.

Dah Buat Tapi Tak Jadi!

Jika anda sudah buat namun ianya tidak berkesan, kemungkinan kulit anda tidak sesuai dengan bahan yang dicadangkan. Kulit anda mungkin sensitif. Jika kulit anda sensitif, anda dinasihatkan mendapatkan bantuan daripada doktor.

Anda boleh menggunakan Cleanser Bluebell Skin Care. Cleanser Bluebell Skin Care dapat menanggalkan Blackhead & Whitehead dengan cepat menggunakan cara yang betul. KLIK SINI untuk dapatkan Cleanser Bluebell Skin Care.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping cart

0

No products in the cart.

Subsribe & Get Up to 50% Discount!

We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. Read our Privacy Policy.

en_USEnglish
ms_MYMalay en_USEnglish