4 Cara Menghilangkan Parut Jerawat

Cara Menghilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Dan Berkesan

1. Gunakan jus lemon segar

Campur jus lemon dan air dalam sukatan yang sama banyak dan sapukan cecair ini terus kes parut anda namun elakkan bahagian kulit di sekitarnya. Basuh selepas 20 minit.

 

2.Menggunakan madu

Madu mengandungi ciri-ciri anti bakteria dan mengurangkan keradangan kulit. Madu manuka atau mentah adalah yang paling berkesan. Ia boleh disapukan terus ke bahagian kulit berparut.

3. Aloe Vera

Aloe vera adalah bahan semula jadi dan digunakan untuk pelbagai jenis kesakitan, seperti luka melecur, luka berdarah mahupun parut jerawat, menggalakkan parut jerawat untuk pudar.  Gunakan sap dari daunnya yang patah dan sapukan terus ke atas kawasan berparut.

4. Cuka Epal (Apple Cider Vinegar)

Cuka epal membantu mengurangkan parut jerawat. Cairkan cuka kepada setengah kepekatannya dengan air dan sapukan pada kawasan kulit yang berparut setiap hari sehingga parut mula pudar.

Cara Menghilangkan Parut Jerawat

 

Bluebell Skin Care adalah produk semulajadi 100% lulus KKM malah terbukti melalui ujian makmal. KLIK SINI untuk maklumat lanjut.

 

   Leave a Reply

   This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

   Shopping cart

   0

   No products in the cart.

   Subsribe & Get Up to 50% Discount!

   We keep your data private and share your data only with third parties that make this service possible. Read our Privacy Policy.

   en_USEnglish
   ms_MYMalay en_USEnglish